TopSportCommissie (TSC)

Op de website van de Topsport Commissie kun je veel informatie vinden over alles wat met internationale wedstrijden en toernooien van de NIOBB te maken heeft. Onder Nieuwste berichten en mededelingen proberen we zoveel mogelijk nieuwtjes en belangrijke mededelingen te plaatsen. Ook worden oproepen geplaatst voor aanmelding van bijvoorbeeld uitnodigingstoernooien etc.
Op deze pagina van de Commissie Topsport kun je informatie vinden over de Nederlandse kampioenschappen. Voor vragen kun je mailen naar het e-mailadres: topsport@bowlsnederland.nl. Klachten worden alleen in behandeling genomen wanneer jouw klacht door de vereniging waarvan je lid bent, wordt ingediend bij het bestuur van de NIOBB. Vragen, klachten en opmerkingen met betrekking tot de Topsport Commissie gericht aan privé e-mailadressen van de vrijwilligers worden niet in behandeling genomen!

 

Leden TopSportCommissie: Peter Snel (tijdelijk), Jan Reinders, Henry Frost                         Portefeuillehouder NIOBB-bestuur: Jan Reinders

Automatisch een email ontvangen!

Wil je een email ontvangen als er een bericht is toegevoegd of andere wijziging op deze pagina heeft plaatsgevonden? Ga dan naar https://www.changedetection.com/index.html en meld je aan. Je kunt daar het adres van deze pagina (http://www.bowlsnederland.nl/werkgroepen/werkgroep-topsport-0) invullen. Zodra er een wijziging of toevoeging op de pagina heeft plaatsegevonden, ontvang je een email. 

Nieuwste berichten en mededelingen

Internationale spelers 2020 - 2021

In 2020 hebben zich zestien spelers en speelsters zich als internationale speler aangemeld.

Klik HIER voor een overzicht.

Landenindeling WK 2020

In mei/juni 2020 wordt het WK landenteams gespeeld in Australië. Drie damesteams hadden zich hiervoor gekwalificeerd tijdens de Atlantic Championships in Wales. De teams zijn:

singles: Saskia Schaft

pairs: Ineke Nagtegaal en Norma Duin

Triples: Betty Schiltman, Elly Dolieslager en Saskia Schaft

World Bowls heeft inmiddels de landenindeling bekend gemaakt en due kun je HIER bekijken.

Aanmelding internationale speler

De TSC heeft aan de huidige kwaificatiespelers en de verenigingen een aanmelsingsformulier gestuurd waarmee men zich kan opgeven als internationale spelers voor de NIOBB toernooien maar ook voor spelers die alleen voor een uitnodigingstoernooi willen worden uitgenodigd.

Het formulier moet uiterlijk 15 november worden ingeleverd bij de TopSportCommissie..

Atlantic Senior Championship

Van 3 t/m 15 december 2020 wordt voor de eerste keer het Atlantic Senior Championship georganiseerd door Bowls Cyprus. Het is een fours toernooi.

Voor meer informatie klik HIER!

World Cup/IIBC

Per 2020 komen de afzonderlijke toernooien World Cup van World Bowls en Jndoor Champioship van het IIBC te vervallen. Voor deze twee toernooien komt één nieuw toernooi: World Indoor Bowls Championship. Officieel is het IIBC nu een onderdeel van World Bowls. Het eerste toernooi in de nieuwe opzet wordt gespeeld in Bristol. 

Toernooi Zuid-Afrika

Ineke en Daniel Spangenberg proberen een toernooi te organiseren in Zuid-Afrika. Daarvoor willen ze eerst inventariseren bij de divers landen of er voldoende belangstelling is. Naast het toernooi willen ze ook uitstapjes organiseren.

De TopSportCommissie heeft alle verenigingen benaderd of er belangstelling is. De TSC zal de aanmeldingen doorgeven aan Daniel Spangenberg. Tot op heden zijn er twee aanmeldingen.

KNCC Championship

Vn 24 tot en met 26 juli 2020 organiseert Jamaicabowls weer haar championship. Dat is in Sunderland, Engeland. Er wordt gespeeld in de discipline singles en pairs. Teams kunnen zich aanmelden bij de TopSportCommissie. Voor meer informatie klik HIER! en HIER!

Tiger Bowls 2020

De TSC heeft naar alle vrenigingen een uitnodiging gestuurd voor aanmedling van teams die deel willen nemen aan Tiger Bowls 2020

Dit wordt gespeeld van 7 t/m 13 maart 2020

WK Shortmat 2020

Van 19 t/m 21 maart wordt het WK Shortmat gespeeld in Herentals. Nederland doet mee met twee volledige teams van 10 apelers. Totaal dus 20 spelers. Een succes voor de Nederlandse tak van shortmat. De teams zijn inmiddels vastgesteld en in het weekend van 18/19 januari wordt er een testmatch/vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen Nederland en België.  Op zaterdag 18 januari doen alle spelers mee in een pairstoernooi in Bilzen.

IIBC (Voorheen WIBC)

De naam van WIBC is gewijzigd in IIBC omdat ze nu een onderdeel van World Bowls zijn geworden.

Het eerste IIBC toernooi wordt gespeeld van 9 t/m 12 april in Merthyr Tydfil, Wales.

Namens Nederland spelen Saskia Schaft en Jan Reinders in dit toernooi mee. Landen buiten de UK en Nederland als Canada doen niet mee, muv. Israël.

De UK landen zijn sterk vertegenwoordigd met 2 teams. Klik HIER voor het wedstrijdschema

22-02-2019 TopSportCommissie druk met uitzendingen 

De TopSportCommissie is al sinds vorig jaar druk doende met de uitzendingen voor 2019. En dat zijn er nogal wat. Welgeteld vier uitzendingen.

De voorbereidingen van de uitzendingen vergen zoals altijd heel veel tijd in inzet. De ene uitzending moeizamer dan de andere. Hieronder de uitzendingen voor 2019 op een rij. Daarnaast zijn al de voorbereiding begonnen voor het WK shortmat 2020 in Herentals België.

World Cup

Deze wordt gespeeld van 5 t/m 13 maart in Warilla, Australië. Frank de Vries vertegenwoordigd Nederland

Atlantic Champioship

De Atlantic Champioship is een outdoor kwalificatietoernooi voor het WK in 2020. Na een moeizame voorbereiding zijn de volgende spelers geselecteerd:

Het wordt gespeeld van 10-23 mei in Cardiff, Wales

Dames:

singles: Saskia Schaft

pairs: Ineke Nagtegaal/Norma Duin

triples: Betty Schiltman/Elly Dolieslager/Saskia Schaft

fours: Elly Dolieslager/Betty Schiltman/Ineke Nagtegaal/Norma Duin

Heren:

singles: Frank de Vries

pairs: Jan Dolieslager/Frank de Vries

Manager: Jan Reinders

EK-2019

Het EK outdoor wordt dit jaar gespeeld in Guernsey van 20 tot en met 28 september 2019.

Conform de ranking dat tot en met dit jaar gold en afzegging van spelers, is het team samengesteld uit de volgende spelers. 

 

Guurtje Copier, Ineke Nagtegaal

Henk Veenstra, Maus van Tol.

Er wordt gespeeld in de disciplines pairs en mixfours

.

Shortmat WK 2020

In 2020 wordt het WK landenteam Shortmat gespeeld in Herentals in België. Een compleet team bestaat uit 10 spelers. (single/pairs/triples en fours)

Inmiddels heeft de TopSportCommissie uitnodigingen verstuurd voor belangstellenden die hier aan mee willen doen.

Het streven is om 2 teams van 10 personen mee te laten spelen, indien er voldoende spelers zijn.

Van elke discipline is er maar één team, behalve wanneer er meer dan 10 spelers beschikbaar zijn. hebben we meer dan 10 spelers, dan kunnen er extra disciplines worden uitgezonden.

Voorbeeld wanneer we 13 spelers hebben : 1 compleet team van 10 spelers en dan nog: óf een triple team, óf een single en een pairsteam. De uiteindelijke selectie hangt dus af van het aantal aanmeldingen die we binnen krijgen.Of de extra disciplines gehonoreerd worden zoals aangevraagd, hangt af van de organisatie van het WK en hun totale aanmeldingen.

Men kan een eigen voorkeur opgeven voor de discipline waarin  men wil spelen. De Commissie probeert ook voorafgaand wedstrijden te organiseren. In 2020 wordt de definitieve selectie en opstellingen bekend gemaakt.

Dopinglijst 2019 WADA

De nieuwe dopinglijst van de WADA is hier geplaatst. Klik op de link hieronder

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overige informatie

Formulieren kwalificatiespelers

* akkoordverklaring deelname aan internationale toernooien
 

Selectie Rankingen en kwalificatiespelers
* Kwalificatiespelers 2019-2020

Alleen voor de singles indoor en outdoor geldt er nog een kwalificatieregeling. In het reglement is hierover onderstaand geregeld:

Champion of Champions: Nederlands kampioen singles outdoor.

Indoor World Championship (IIBC): De nummers 1 of 2 van het Nederlands kampioenschap singles.

Indien de nummers 1 of twee niet beschikbaar zijn dan wordt op voorstel van het bestuur spelers geselecteerd. 


Kwalificatietoernooien

* IIBC - World Cup indoor: Indoor singles

 

Overige informatie


* NIOBB toernooien
* Internationaal bowlskalender van de NIOBB-toernooien(Bijlage 5 reglement)
* Bowls spelregels (Chrystal Mark Engelse versie)
* Topsportreglement (versie 1 april 2019)

Anti doping regels en formulieren

* Wada webpagina
* Anti doping reglement World Bowls
* Wada dopingslijst januari 2020 - Kijk op www.dopingwaaier.nl
* TUE-Form

* Monitoring program

 

Sportkeuring
Voor internationale uitzendingen is geen sportkeuring meer vereist, maar dien je een verklaring te ondertekenen.

 

Internationale bowls organisaties - lidmaatschap NIOBB

 World Bowls

 IIBC

 EBU


© 2017 - 2019 Nederlandse Indoor en Outdoor Bowls Bond

  • Facebook Social Icon